Na een onrustige nacht, voor San dan, ontbeten en om een uur of tien onderweg gegaan. Onrustig trouwens omdat Baru om 2 uur ’s nachts terugkwam van een studie avond met zijn klasgenoten en zijn sleutel vergeten was. En van gebons op de metalen deur van de compound schrok San en daarna kon ze niet meer slapen.

Eerst naar Lamin Logde gereden, vlak bij het plaatsje Lamin :), en daar ijsblokken gehaald voor de koelbox. Naast de Lamin Lodge een bootje gehuurd en door de mangrove-bossen gevaren. Er werd door onze drie kapiteins van alles uitgelegd over het brakke water in de mangrove, waar in het droge seizoen oesters en in het regenseizoen mosselen en kokkels groeien. Deze worden door de vrouwen van het nabijgelegen dorpje Darankan geoogst na een aantal weken groeien.
Op een zandbank, het was namelijk laag water toen we rondvaarden, even gestopt om de ‘zwaaiende’ krabbetjes, de zogenaamde Fiddler Crab, te bekijken. Ze floepen razendsnel hun modderige holletjes in als er gevaar dreigt, zoals wij. Ondanks dat is het toch gelukt om er een paar op de foto en de film te zetten.
Daarna weer rustig teruggevaren, het was bijzonder heet in het zonnetje en daar hadden onze roeiende kapiteins ook last van.

Terug bij de Lamin Lodge een frisje gedronken en van het uitzicht bovenin de lodge genoten. Vanuit de Lamin Lodge teruggelopen en bij een beroemdheid daar genaamd Mr. Cheap een paar gevlochten rieten placemats gekocht. Mr. Cheap is landelijk bekend in The Gambia omdat hij in een soap heeft gespeeld.

Richting de lunch eerst even door Serekunda gereden, de hoofdstad van the Gambia. Wat is het daar ongelofelijk druk! Iedereen loopt en handelt en heeft wel wat te doen. In Serekunda de Kairaba Avenue opgedraaid, zeg maar de P.C. Hooft van The Gambia en weg richting Bakau en Cape Point. Op Cape Point lekker geluncht met Betsy’s kipsalade en sardinesalade op een tapalapa, een soort baguette, maar dan veel ‘zachter’.

Vol van de lunch teruggereden richting Bakau voor de Sacred Crocodile Pool in Katchikally. Een kroko geaaid, wat zowel op de foto als op de film staat :). De kroko-beroemdheid Charlie, een van de grootse krokodillen in de pool, had zich verstop en hebben we niet gezien. Het poelwater waar deze kroko’s in liggen ziet er niet echt fris uit, maar het schijnt wel heilzaam te zijn, iets met vruchtbaarheid voor vrouwen en ‘good business’ voor de mannen. Anyway, we hebben maar geen duik in het water genomen.
Op de terugweg van de krokodillenpoel naar de auto kwamen we een Nederlands sprekende Gambiaan tegen. Hij heet Jegan Leigh en is gids in de Tourist Area. Hij werkt vooral voor het Ocean Bay Hotel. Hij wil graag Nederlands oefenen en wij gaan hem wel mailen, zijn adres is jeganleigh@yahoo.com en zijn website www.jeganleigh.woelmuis.nl (maar die lijkt niet te werken).

Op de terugweg nog langs het enige stadion van het land gereden, het Independence Stadium, een kleine versie van de Kuip met maar één ring. Hier wordt overigens wel om de Africa Cup gestreden.
Na een hete, vermoeiende dag lekker Red Benasin gegeten, een witvis, met gebakken rijst. Fruit en koffie toe en weer naar bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.