Vlucht OR450 gaat ons vanavond weer terugvliegen naar Nederland. Dat zal wel even een gemis worden, we zijn nu eigenlijk pas lekker gewend aan de temperatuur en het langzamere leven hier.
Na het opstaan gedoucht en de koffers alvast een beetje ingepakt. Gelijk daarna zowat weer douchen, want je krijgt het heet van inpakken van koffers. De ruimte in de koffers, daar moeten we trouwens behoorlijk creatief me zijn, want we hebben 2 houten beelden  die erin moeten passen…. Het is zowaar gelukt, het paste net. Ook helemaal NIET aangebroken fles rum gaat gewoon geseald weer mee terug, het is gewoon te heet om alcohol te drinken, het stijgt letterlijk gelijk naar je hoofd.

De djembé die we gekocht hebben past überhaupt niet in de koffer, dus die gaat los mee in zijn eigen draagtas. Volgens Betsy is dat meestal geen probleem, dus laten we daar maar op hopen.
Nu eerst ons laatste ontbijtje op Afrikaanse grond en daarna onder de mangoboom in de hangmat gehangen. Zo rond eer uur of één nog even naar Brikama gereden. Op de craft-market daar nog wat kadootjes gekocht en wat kleine frutsels voor in huis.

De laatste kleren nog inpakken en dan op weg naar het vliegveld. Ons vliegtuig gaat om 19:00 uur dus zo’n 2 uurtjes van tevoren gaan we onderweg. Het is maar een kwartiertje rijden naar het vliegveld, hartstikke dichtbij. Banjul International Airport ligt eingelijk bij Yundum, dat is zowat een UUR vanaf  Banjul zelf. Tussen Yundum (met vliegveld) en Farato (waar wij verbleven) ligt nog een heel klein plaatsje  genaamd Busumbala. Kortom een afstandje van niks naar het vliegveld.

Op het vliegveld zijn we door Betsy en een kennis van haar op het vliegveld, iedereen heeft wel een kennis op het vliegveld overigens, door de checkin geloodst. Onze djembé (van 12 kilo) kon zonder kosten mee 😀 . Toch handig die kennis, we hebben hem getrakteerd op een frisje en hem een tipje gegeven. Alles kwam prima uit, want hebben geen dalasi meer over….

Betsy hebben we fanatiek uitgezwaaid, deze kletskous heeft ons uitstekend verzorgd en ons de mooie en soms verborgen plekjes van het land laten zien.

Dag Gambia, Dag Betsy en je complete Gambiaanse familie !! Wie weet tot ziens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.