Het heeft vannacht niet geregend, we hadden het wel verwacht. Het is een erg benauwde nacht geweest, het voelt vanmorgen wel wat koeler aan en we hebben lekker, en hopelijk koel, stranddagje vandaag.
Na een lekker rustig ontbijt hebben we wat gekletst over de stress met Ismaila’s arm, hij heeft namelijk een tijd geleden een ongeluk gehad en zijn pols gebroken, het heelt alleen niet goed en de medische zorg is hier niet super. Ze zijn bezig met een (mogelijke) operatie in Nederland om dat het niet goed zit, de pols staat scheef.

Hierna met de auto (een stevige Opel Monterey) gingen we met de auto richting de tourist-area. Betsy weet daar een klein strandje met ook een zwembad en een bar/restaurant, genaamd La Piroque, waar vrijwel geen toeristen komen. Er komen heel veel mensen die bekend zijn in de buurt, zoals ambassade-personeel e.d. Helaas was het nog niet open, het was het seizoen nog niet. A.s. vrijdag 9 oktober waarschijnlijk wel en kunnen we daar lekker op het strand of bij het zwembad liggen.
We zijn verder gereden naar het Kairaba Hotel in Kololi, gewoon naar binnen gelopen en een bedje geregeld. Heerlijk gerelaxed. Geluncht met tuna en corn op een half-baguette met een watertje erbij, het toppunt van luxe toch?
Alleen zijn de prijzen in dit 5-sterren htoel ook navenant. We betaalde voor twee verse sapjes en de lunch 750 dalasis, dat is omgerekend naar de huidige koers (100 dalasis = € 3,90) in euro’s iets van 28 euro! Dat is voor Gambiaanse begrippen een vermogen, een gemiddelde Gambiaan met een redelijk baan zit op maximaal 100 dalasis, maar zelf voor ons een stevig bedrag, we blijven Hollanders hè 😉

Betsy kwam ons zo rond half zes ophalen om weer terug te gaan naar de compound, ook weer heerlijk gegeten op zijn Gambiaans, één schaal en iedereen schept uit de schaal. Vandaag was het ‘white rice’ met kip en uiteraard wat uitjes en zelfs wortels, moeilijk verkrijgbaar en prijzig hier.

Nou, weer een dag voorbij. De tijd vliegt hier superhard. Lekker slapen nu, zou het morgen wel gaan regenen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.