Vandaag weer een leuke dag in het vooruitzicht, elke dag tot nu toe is hier een feestje, we zien ontzettende veel. Vanmorgen eerst vertrokken richting de ‘Tourist Area’, daar in de buurt is namlijk het Bijilo Forest Park ofwel ‘Monkey Park’. Dit park ligt vlakbij Kololi. We hebben heel rustig aan gedaan in het park en daardoor hebben we de ‘red monkey’ goed kunnen zien.
Het is een mooi park, het ligt vlakbij de zee en is dus lekker koel. De resultaten van de regentijd zijn hier goed te zien. Alle ‘oude’ bladeren van de palmen zijn door de wind en de regen tot beneden aan toe gestript.

Daarna onderweg naar de djèmbé-factory in Manjai, maar eest even gestopt bij de lodge van de ‘Second Home Foundation’ in Kololi. De lodge is een opvang voor gehandicapte kinderen in alle soorten en maten. Zowel geestelijk als lichamelijk, ook is een autistisch kind opgenomen. Normaliter verdwijnen dat soort kinderen ergens in een hoek van het huis bij de Gambianen, maar hier wordt zo goed mogelijk geprobeerd om ze te scholen. Ismaila is de zogenaamde caretaker van deze foundation in Gambia.
Na de, speciaal voor ons gehaalde, lunch bestaande uit Nescafé en sweetbread (errug lekker en zoet) verder gegaan naar de djèmbé-factory. Daar aangekomen even rondgeneusd en gekeken hoe de vorm van de djèmbé wordt uitgehakt en het het vel van de djèmbé wordt gespannen. Vervolgens een keuze gemaakt welke djèmbé het ging worden, toevallig degene die net opgespannen was. Na enig afdingen uitgekomen op 1600 dalasis voor een grote djèmbé plus een draagtas, da’s erg goedkoop, ongeveer 60 euro.
Gezellige mensen bij de factory, een gevarieerd gezelschap. Gambianen, waarvan twee rasta’s en ook nog een Senegalees met een onuitspreekbare naam die begon met Ngorogoro en dan nog een paar lettergrepen. Ik geloof er geen snars van, want hij lachte zich rot toen hij zei hoe hij heette. De man heeft ons overigens wel een beetje les gegeven :).

Alweer lekker gegeten met zijn allen….

Tot morgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.